Өглөөний цайнд идэхэд тохиромжтой хоол хүнс

2025.09.24 10:32
25
Өглөөний цай бол өдрийн хамгийн чухал хоолны нэг бөгөөд эрч хүчээ нөхөж, өдрийн ажлыг үр бүтээлтэй эхлүүлэхэд тусалдаг. Тохиромжтой өглөөний цайнд дараах төрлийн хүнсийг түлхүү хэрэглэхийг зөвлөж байна.
1. Уураглаг хүнс:
- Өндөг (чанасан, шарахгүй бол сайн).
- Тослог багатай сүү, тараг, бяслаг.
- Самар, үр (жишээ нь, бүйлс, хушга).
2. Бүхэл үрийн бүтээгдэхүүн:
- Хар талх, овьёос, бор будаа.
- Бүтэн үрийн каш (сүүтэй эсвэл жимстэй хольж идэж болно).
3. Жимс, ногоо:
- Алим, гадил, жимсгэнэ (жишээ нь, нэрс, бөөрөлзгөнө).
- Шинэхэн ногооны салат эсвэл ногоон смүүти.
4. Эрүүл өөх тос:
- Авокадо.
- Оливын тосоор амталсан салат.
- Чанартай самрын тос.
5. Шингэн зүйл:
- Цэвэр ус эсвэл ургамлын цай.
- Сүү, тараг, эсвэл зөгийн балтай бүлээн ус.
Зайлсхийх зүйлс:
- Хэт их чихэрлэг, тослог хоол (бялуу, жигнэмэг гэх мэт).
- Хурц амтлагчтай болон шарж болгосон хоол.
- Газтай ундаа эсвэл эрч хүчний ундаа.
Өглөөний цайгаа тэнцвэртэй, шим тэжээлтэй байлгах нь чухал. Энэ нь өдрийн турш анхаарал төвлөрөх, эрч хүчтэй байх, бодисын солилцоог сайжруулахад тустай байдаг.
Хуваалцах :